top of page

ALLEEN

Alleen is het eerste solo werk van Joren De Cooman. Hij neemt zijn publiek hierin mee op het traject dat hij zelf doorlopen heeft tijdens zijn artistiek onderzoek naar wat voor hem de essentie van bascule is. De acrobatische en spectaculaire beelden die zijn circusdiscipline kenmerken laat hij achterwegen, net zoals een springpartner.

 

In eerste instantie is het een solo van een collectieve discipline, een rechtstreekse confrontatie met de bascule waar hij al 10 jaar mee werkt. Zo ontstaat een nieuw spanningsveld; één tussen plank en lichaam. Van hieruit betrekt hij zijn publiek om terug een collectief te creëren.

 

Door het publiek rechtstreeks bij de performance te betrekken, geeft Alleen inzichten in wat het betekent om als collectief aan bascule te doen. Meer zelfs; het publiek kan letterlijk ervaren wat deze collectiviteit inhoud. Joren creëert de setting, met als doel te kunnen vliegen. De controle daarover geeft hij echter uit handen, erop vertrouwend dat het publiek deze verantwoordelijkheid opneemt.

PRODUCTIE Prutser

CONCEPT EN PERFORMER Joren De Cooman

FOTO Tom Herbots

MET DE STEUN VAN Circuscentrum en 30CC 

bottom of page